align=right
AKTUELLT | VÅR TRO | VERKSAMHET | SÖNDAGSSKOLAN | ALPHA | LINKS

Söndagsskolan

SÖNDAGAR kl.11.00 för barn i åldern ca 4 - 12 år I samband med gudstjänsten på söndagsförmiddagar anordnar Missionskyrkan traditionell söndagsskola - precis som du minns den från förr. Kanske du själv eller dina föräldrar gått i söndagsskola, så du vet vad den kan betyda för en människa genom livet. Barnen får en inblick i kristna värderingar, de får höra de spännande bibelberättelserna om vad Jesus gjorde, hur Josef hamnade i Egypten, hur det gick till när Noak byggde arken o.s.v. Det blir också tillfälle till kreativitet i from av sång och musik, pyssel och teckningsritande Det är snart 1000 år sedan kristendomen kom till Finland, men allt fler människor i vårt land har dåliga eller inga kunskaper alls om kristen tro. Samhället tar hand om barnen tidigare och tidigare i livet. Därmed minskar familjens och kyrkans möjligheter till kristen fostran.  Vi tror att söndagsskolan har en viktig funktion när det gäller att ge barnen grundläggande kunskaper om kristen tro. Vi är övertygade om att barnen verkligen behöver dessa kunskaper för att inte bli alldeles vilsna i dagens samhälle. Några viktiga argument för söndagsskoleverksamheten: – Många ungdomar har idag bristande kunskaper om Bibeln och kristen tro – En följd av detta är att en del av vårt kulturarv går förlorat – Den enda bibelundervisning som många barn får idag erbjuds i söndagsskolan – Församlingen har en möjlighet att ge barnen en sann beskrivning av kristen tro via söndagsskolan – Den ger en vana att gå till kyrkan på söndag -Föräldrar efterfrågar idag konkret undervisning i kristen tro Vill du fråga om söndagsskolan så ta gärna kontakt med Carola Gull tel. 019-5245 474 eller gsm 040-5676 998 eller maila carolagull@yahoo.com Söndagsskolan börjar i september. Kolla Missionskyrkans annonser i Borgåbladet eller här på web-sidan.
Apelsiner har inte skelett, men det har myror.
- Line 6 år